Magyar English
Gálázott a világ legjobb klubcsapata és válogatottjaA világ legjobb vízilabda csapata 2017-ben a Szolnok-KÖZGÉP csapata! Gratulálunk!!!Vízilabda edzőtábor lehetőség a Szolnoki Vízilabda Arénában
Legfrissebb
2017-09-20 00:00:00
Olaszországba ment a fiatal center

Évszázadokkal ezelőtt rengeteg legény szedte a batyuját és ment Itáliába, hogy kitanulja hivatását. A valamikori szabó- és pallérlegények, orvosjelöltek, teológusok útjára lépett Teleki András. A Szolnoki Dózsa saját nevelésű játékosa Savonában játszik a következő szezonban.

2017-09-20 00:00:00
Együtt a Reccoval és a Fradival

Minden sorsolás elkészült! Az összes fronton címvédő Szolnoki Dózsa ellenfeleket kapott a Magyar Kupa csoportselejtezőjében, az OB I-ben és a Bajnokok Ligájában is. November negyedikén pedig egy vízilabdaünnep az Európai Szuperkupáért játszhat a csapat az EuroCup-győztes Ferencvárossal.

2017-09-20 00:00:00
A MOL-csoport támogatja Európa legjobbját is

Megállapodást kötött az idén Bajnokok Ligáját nyerő Szolnoki Vízilabda SC és a legnagyobb magyar vállalat. A most rajtoló szezontól a MOL-csoport lesz Európa legjobb férfi vízilabda klubcsapatának kiemelt főszponzora.

2017-09-12 00:00:00
Az új szezonra kicsinosodott az Aréna

A BENU Magyar Kupában- is- címvédő Szolnoki Dózsa lesz az egyik házigazdája a csoportkörnek. A szurkolók már az új, a BL-győzelem bizonyosságát is magán hordozó Vízilabda Arénában nézhetik a mérkőzéseket. A legjobb nyolc közé jutásról döntő kupaselejtezőket szeptember 23-én és 24-én rendezik. Jövő szombaton 11 órától a Szolnoki Dózsa az UVSE-vel játszik, majd 12.45-kor kezdődik a KSI-Vasas mérkőzés.

2017-09-09 00:00:00
A legnagyobb Kis-ember

Hetedik szezonját kezdi Szolnokon Kis Gábor. Ezzel Zivko Gociccsal és Hangay Zoltánnal együtt már törzsgárda-tagságért is folyamodhatna. Ha érdekelné az ilyesmi. Ezzel szemben továbbra is a hozzá mérhető hegyomlás-szerű bekkek elleni küzdelem teszi ki ideje javát.

Tabella
vissza

 

2017-07-03
Nagy Viktor elismerése
megosztom a facebook-n

A Margitszigeten folytatja felkészülését a budapesti vizes világbajnokságra a magyar férfi vízilabda-válogatott bő kerete. Jelenleg tizennyolc játékosnak tart edzéseket Märcz Tamás szövetségi kapitány, a vb-n tizenhárman vehetnek részt. A csapatba kerülésre jó eséllyel pályázik Nagy Viktor, a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP BL-győztes kapusa, aki a szurkolók szavazatai alapján az év játékosa lett.

Alapoznak a tizennyolcak: az edzői stáb komoly úszóadagokkal kínálja meg a tizenhármas keretbe igyekvő játékosokat. Múlt hétvébén a görögországi Glyfadában rendezett Samartzidis Kupán vett részt a válogatott: Kanadát, Montenegrót és Spanyolországot legyőzve, a görögökkel döntetlent játszva nyerte meg a felkészülési tornát.

- Folyamatosan látszódik a fejlődés, ahogy megyünk előre meccsről meccsre. Jó volt, hogy megnyertük a tornát. Tök jó, pozitív élményekkel lettünk gazdagabbak- értékelte, de nem értékelte túl a felkészülés görögországi szakaszát Nagy Viktor világbajnok kapus. - De azt látnunk kell, hogy van még hova fejlődni, és a többi csapat is fog még fejlődni. Szóval nem szabad abból kiindulni, hogy megnyertük a tornát, s minden simán megy majd. Még körülbelül három hét van, azt fel is kell használni arra, hogy még jobban összeszokjunk, csiszolgassuk a dolgokat, mert itt a VB-n is nagyon komoly csapatokkal fogunk találkozni.

 A 2013-ban már világbajnoki címet szerzett pólósnak szerdán hivatalos elfoglaltsága volt: a Szerencsejáték Zrt. által indított szurkolói szavazás alapján ő lett a szezon legjobb férfi játékosa. Az ezért járó különdíjat „kellet” átvennie. A Bajnokok Ligája hatos döntőjében őt választották a legjobb kapusnak, így idén ez már a második egyéni címe a négy arany (Magyar Kupa, Szuperkupa, magyar bajnokság és BL) mellett.

- Minden különdíjat nagyra értékelek, ez is egy visszaigazolása annak, hogy megvan a befektetett munka gyümölcse- folytatta a kapus. - Alakul a védekezés, de mivel több csapatból jövünk, mások a szokások, így szükség is van még a világbajnokságig hátralevő néhány hétre, hogy tökéletesen összeálljanak előttem a blokkok. A vb-n az elsődleges cél a csoportgyőzelem, utána lehet továbbmenni. Egyébként mindig azt szoktam mondani, hogy első megálló a negyeddöntő, utána már csak két meccset kell megnyerni.

 A héten néhány napra feladja margitszigeti főhadiszállását a keret: Kecskeméten a világbajnoki címvédésre készülő szerb válogatottal játszik több kétkapus tesztmeccset. Ezt követően szűkíti tizenhárom fősre a csapatot Märcz Tamás, hogy a július hetedikén kezdődő BENU Kupán már a világbajnokságon induló csapat játsszon. A szerbek elleni kétkapuzásra azért is szükség lesz, mert az idei BENU Kupán nem feltétlenül élvonalbeli csapatokkal találkozik a magyar válogatott: Kanada, Németország és Románia lesz az ellenfél.

 A 17. FINA világbajnokság vízilabda-tornája július 17-én kezdődik, a magyar férfi válogatott a Szolnokon szereplő Aaron Youngerrel felálló Ausztrália, az előző szezonban még a Dózsát erősítő Ugo Crusillat-t soraiban tudó Franciaországgal és Olaszországgal került egy csoportba. A négy csoport győztese automatikusan a negyeddöntőbe jut, ez egy plusz pihenőnapot is jelent. A csoportok második- és harmadik helyezettjei keresztbejátszanak egymással.

FORRÁS:  Új Néplap

 

 

vissza
Tabella - Rájátszás II. - Döntő
H. CSAPAT. M GY D V GK P
1.  Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 3 3 0 0 14 9
2.  ZF-Eger 3 0 0 3 -14 0
OB-I. versenynaptár

BENU Magyar Kupa selejtező mérkőzések

Helyszín: Vízilabda Aréna Szolnok

2017.szeptember 23. Szombat

11:00 Szolnok-UVSE
12:45 KSI-Vasas
17:00 KSI-Szolnok
18:45 UVSE-Vasa

2017. szeptember 24. Vasárnap

11:00 UVSE - KSI
12:45 Szolnok- Vasas

OB-I hazai időpontok:

2017. október 07. szombat 11:00
Szolnok - UVSE  

2017. október 11. szerda 19:00
Szolnok - Debrecen

2017. október 20. péntek 18:00
Szolnok-Kaposvár

2017. november 04. szombat
Szolnok- BVSC
VÁLTOZNI FOG, még nincsen új időpont. LEN Szuperkupa Budapesten ekkor kerül megrendezésre.

2017.december 16. szombat
Szolnok - AVUS 18:00

BL - versenynaptár

A magyar bajnoki címvédő szolnoki csapat 10-5-re legyőzte, a horvát Jug Dubrovnik együttesét, és ezzel megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Látvány-csapatsport támogatás
Hirdetés

 

 

Facebook

 

Képgalériák